logboek 2010/2011

Logboek

12-10-2010. Dinsdag

Nou dan begin ik maar is eindelijk aan me logboek wat ik al eerder moest doen, ( ben een paar weken telaat). Op het begin van dit schooljaar had ik het wel even moeilijk met proces mentor en praktijk mentor ik wou namelijk van proces mentor verwisselen en mijn onderwerp was moeilijk voor een praktijk mentor dat is allemaal gelukkig goed gekomen vraag maar niet hoe,na elke dag er achter aan te gaan. Ik besef ook dat dit jaar veel anders word dan afgelopen jaren, dit jaar weet ik zeker dat ik ermee op schiet en afgelopen jaren had ik dat niet teminste het gevoel.

16-10-10 tot 25-10-10

Had ik stage ook gezocht alleen dat is niet gelukt.

10-11-2010. Woensdag

Wat een vreselijke dag eigenlijk,ben heletijd bezig geweest om een stage plek te gaan zoeken en dat is helaas niet gelukt. Om de week heb ik een gesprek met Lotte over hoe het gaat en wat ik moet doen, omdat ik eigenlijk laatste tijd niks heb gedaan is dit dus echt het begin van me logboek.

Heb gebrainstormd wat ik me website ga zetten en het onderwerp en dat is het uitleg van photoshop. Ik weet nu ook hoe ik me flyer eruit ga laten zien, dat komt vanzelf hier ook testaan heb een klein begin. Zie hier onder;

Donderdag 11-11-2010

Deze dag was de laatste keer dat we konden zien hoe Rikky het tittreren te werk gaat. En zelf mochten oefenen dit was mijn tweede keer en deze keer liep het soepeler. Ben nerveus voor de eindtoets maar weet zeker dat het goed gaat komen.

Vrijdag 12-11-2010

Leren voor de aankomende week we krijgen elke dag een eindtoets en/of twee. Wish my luck.

Maandag 15-11-2010

Aan het fotografie verslag gewerkt met Nanouschka bij haar thuis morgen moet het af zijn, het is ook echt wel aardig gelukt. Vandaag eindtoets Nederlands gehad.. heb een 6.2 gescoord balen joh, ik had er meer van verwacht maar goed beter dan een onvoldoende. Ik heb nog steeds geen stage heb Lotte erover gemailt.

Dinsdag 16-11-2010

Vandaag fotogafie verslag ingelevert.

Woensdag 17-11-2010

Gesprek met Lotte gehad weet eigenlijk niet meer hoe het ging.. Haha iedergeval over eindwerkstuk en stage.

Donderdag 18-11-2010

Toen we klaar met school ging ik met Nanouscka Engels leren.

Maandag 22-11-2010

Begin van een vreselijke week EINDTOETSEN.

Vandaag mondeling Engels met Nanouschka elke ochtend haal ik Nanouschka op en fietsen we samen naar school toen ze de deur uit kwam begon ze meteen Engels te praten en de hele tijd tot we de mondeling klaar was hadden we Engels gesproken 12:10 hadden we onze mondeling maar liep uit we hadden het rond half. Ging opzich wel redelijk hopelijk hebben we het gehaald.

Dinsdag 23-11-2010

Eindtoets Natuurkunde ik heb het helemaal verpest ik kreeg een blackout lukte me helemaal niet.

Woensdag 24-11-2010

Eindtoets Scheikunde heb er vol vertrouwen op het is me wel gelukt behalve de vragen daar ben ik wel onzeker over.

Donderdag 25-11-2010

Eindtoets aardrijkskunde God zij dank dat we meerkeuze vragen hadden. Ging wel redelijk voor me gevoel.

Maandag 29-11-2010

Had nog steeds geen stage en ben de normale tijd naar de Diesenstraat (Ijssel) gegaan en had gesprek met Jeroen Zwijsen dat ik nog geen had een toen moest ik zoeken naar stage plekken op internet toen had ik bedacht op bij Musea Zutphen stage te gaan lopen, had ook meteen gebelt en moest me cv opsturen dat kon ik niet op school doen, toen ben ik naar huis gegaan en heb het naar Musea Zutphen gestuurd via de mail. De volgende dag moet ik terug bellen en vragen hoe het zit.

Dinsdag 30-11-2010

Stageplekken weer gebelt Musea Zutphen is niet gelukt. Dacht er over na om iets met kunst te gaan doen omdat het tog ook bij grafisch gedeelte kan. Heb kunst is gebelden mog meteen langskomen voor een gesprek ben meteen langsgegaan en geprek verliep goed en heb de stageplek gekregen. Morgen is me eerste dag.

Woensdag 01-12-2010

Eerste werkdag (stage) 10:00 tot 17:00

Palets die binnen zijn gekomen ‘klei’ gesjouwd op de planken waar ze horen de klei was genummerd. En de stukken klei genummerd die dat nog niet waren. Er waren ook soorten stenen binnen gekomen die hebben wij Carin en ik binnen gesjouwd en op de plek gelegt in bakken. Verder heb ik prijsjes gemaakt van soorten maten (hoeveelheid) gips.

En toen begonnen met verslag.

Donderdag 02-12-2010

Stage een beetje niksen, nee een bord gemaakt met gereedschap en stenen welk gereedschap ze nodig hebben om te kunneb beginnen met steenhouden. Van zachte steen tot zacht hard en harde steen. Voor de rest hebben we (Lillyjan oude leerling van de regge ook een stagair en ik) kasten die gesloopt zijn gesjouwd naar de kelder.

Het weer is ongelovelijk het sneeuwt al de hele dag heel erg dat moet ik er bij zetten.

Vrijdag 03-12-2010

Stage omdat ik gister niet echt wat had kunnen doen hebben ze maar bedacht dat ik de keuken kon schilderen daar ben ik de hele dag mee bezig geweest. Ze hebben de keuken groter gemaakt omdat de keuken echt te klein was geen ruimte. Toen ik klaar was kon ik de hele dag niet meer over schilderen praten haha.

Maandag 06-12-2010

Elke maandag drie maanden lang vrij jeej!

Vandaag heb ik een rust dag genomen dat vond ik wel een goed idee na deze drukke weken.

Omdat ik me logboek niet heb bijgehouden hier een overzicht wat ik gemaakt heb deze maand. Op me stage. 

 
18-12-2010 tot 11-1-2011

Niks gedaan,vakantie tijd 18-12-2010 tot 2-1-2011 Ziek geweest tot 12-1-2011.

Week 12-1-2011 tot 14-1-2011

Op me stage ik mag beginnen met me eigen project maar omdat ik zo achter loop met me logboek heb ik gevraagt of ik er aan mag werken, dat vond ze prima. Morgen komt de stagecoordinator.

13-1-2011

Je hebt soms van die dagen dat de tijd echt niet door tikt, dat was vandaag. Stagaire Lilly-ann en ik hadden stenen in palets gewegen. Oja en Jeroen Zwijsen kwam langs voor gesprek hoe het gaat. Hij heeft me een opdracht gegeven dat ik met mijn creativiteit op de computer kan combineren met me stage, ik heb wat ideeen opgeschreven. Ik ga voor De Kunst Is een nieuwe folder maken met kleur en andere fotos. Deze folder komt er anders eruit tezien.

18-1-2011/21-1-2011

Ben begonnen aan een visitekaartje dat is eind van de week afgemaakt,van Herma en ook van Carin. De folder ben ik aan begonnen voorkant is ook af nu de achterkant. 

25-1-2011/28-1-2011

Deze week ben ik begonnen aan me portfolio uitzoeken wat ik allemaal heb gemaakt en in een map gestopt.

Op de donderdag heb ik veel stenen gesjouwd en heb ik kleine stukjes gezaagd (speksteen,albast).

Dat was echt serieus de vreselijkste dag van stage volgens mij. Echt klote werk (sorry voor taalgebruik). Ik hoop voor de klant dat ze blij is.

29-1-2011

Ik ben samen met mijn vriend naar opendag geweest in Utrecht, glu ‘Grafisch Lyseum Utrecht’.

Over deze school ben ik echt heel anthousiant en wil ook hier graag heen. Het is een grote school ik kwam binnen en je kreeg meteen instructie waar je moest zij je had A B C en daar kon je in lopen en daar heb je verdiepingen we moesten eerst naar A toe daar was de kantine daar moesten we eerst wezen. Toen we daar waren zag mijn vriend koffie staan hij gelijk erheen en ik ging informatie vragen stond een rij ik kreeg een tas met daarin een pen en opendag boekje met alle opleidingen en een papier kreeg ik in me handen met aanwijzingen waar ik moest zijn met alle opleidingen. Ik ging naar Grafisch Vormgeven en dat was in B hoogste verdieping fijn dacht ik dat heb ik ook weer. Er waren 2lokalen 1 waar ze een workshop flash gaven ze maakte een fietst waren ongeveer 10 mensen bezig echt leuk om te zien! En de andere lokaal waar ze informatie gingen geven en voorbeelden allemaal portfolio’s ik keek er in en me vriend zei meteen Oh maar dat kan jij al jij bent veel beter. Haha ik moest lachen dat vond ik echt leuk om te horen ik had mijn eigen portfolio ook mee en had ik laten zien een leraar zei ook dat ik dan andere opdrachten zou krijgen als ik aangenomen zou worden. Ik heb ook gesproken met een leerling en zij was ook anthousiast over mijn porfolio en zei dat ik geen zorgen hoeft te maken over het intake gesprek die gaat komen ik moest gewoon mijn dingen laten zien. Ik ben ook gaan kijken naar Webdeveloper dat wou ik eerst ook gaan doen maar mijn voorkeur gaat echt naar het maken van ontwerpen en niet echt codes en dit en datjes. Ik ben hier echt heel blij over ik wil echt heel graag hier heen. Wish me luck! Heb aanmeld formulier toegestuurd en hoop dat ik snel bericht krijg.

2-2-2011

School geweest terugkomdag, vond fijn iedereen weer te zien. Het laat me wel over na denken dat ik weer naar school wil ik wil bezig met mijn eindwerkstuk en wil graag het jaar afsluiten.

4-2-2011

Ben ik met mijn lieve moeder naar opendag geweest in Zwolle,ik kwam daar binnen en kreeg meteen een vrije school gevoel leuk maar nee,hier was Grafisch vormgeven ook helemaal bovenin en was de school heel anders onderweg kwam ik zo hout lokaal tegen toen moest ik helemaal aan de Vrije school denken niet dat daar iets mis mee is maar ik wil hoofdstuk vrije school afsluiten. Ik kwam daar bij het lokaal best klein ook 2 lokale waren het daar heb ik het meest gesproken met leerlingen ze waren echt heel aardig ze gaven me informatie over de school wat voor vakken er naast waren en hoe het allemaal opgang ging tog best leuk dus! Ik zag wat ze gemaakt hadden en toen dacht ik ja maar dat kan ik al dus ja hier ook. Hier heb ik ook mijn portofolio en kreeg reactie van een leerling ‘maar dat kan ik nog geen eens’ haha, geweldig. Ik heb me ook hier voor aangemeld en heb de zelfde week nog een toelatingonderzoeks brief terug ontvangen. 1 Van de datum’s ben ik uitgenodigd voor toelatingsgesprek en krijg dan 2weke van tevoren een bericht voor opdracht.

15-2-2011/18-2-2011

Het gaat niet zo goed met mijn gezondheid en ben ook een week niet geweest van donderdag 3-2-2011 tot vandaag. Ben bezig met het stageverslag beetje in orde te zetten. En had een paar vragen van begeleiders gekregen en daar ben ik mee bezig om het te beantwoorden.

Wij zouden graag zien dat je de afgelopen periode evalueert en een planning maakt voor deze laatste weken.

Wat zijn jouw ideeën hierover.

Om eerlijk te zijn ik kijk er niet positief of negatief er naar ik kan het niet precies omschrijven het gaat slecht met mijn gezondheid en het zit niet lekker op dit moment.

Het voelt alsof ik niet veel heb gedaan en het is ook redelijk zo, behalve dan de visitekaartjes, begin van de folder en het helpen met sjouwen.

Hoe zie jij jezelf in deze stageperiode.

Ik voel me niet sterk in me schoenen. Maar dat komt ook omdat me gezondheid steeds op en neer gaat. Ik merk dat ik het liefst gewoon dingen maakt voor de kunst is dan in de winkel achter de kassa sta bijvoorbeeld.

Wat wil je met deze stage?

??

We hebben het hier over gehad en Herma (begeleider) kwam er op dat ik thuis kan werken, dat het beter is voor me luchtwegen. En dat ik hun elke dag een mail of teminste contact hou wat ik allemaal heb gedaan. Dat vond ik prima en dat hebben we afgesproken. Ik heb Jeroen Zwijsen & Lotte Alink gemail erover. ‘woensdag ‘Nu ben ik inmiddels thuis, en ben ik bezig met de logboek en stageverslag. Verder heb ik rond gemailt voor afdruk voor de visitekaartjes en heb ik wat verandert aan de folder en de visitekaart juiste maat gezet.

Hier onder zie layout hoe het is geworden hier ben ik ook mee bezig geweest.

Ik heb beloofd om elke dag een mail te sturen met erin waar ik mee bezig ben.

Hier de mails eronder.

16-2-2011

Hallo, 

Hier me eerste mail wat ik allemaal heb gedaan, ik heb uitgezocht waar je op internet kan laten drukken maar dat is niet echt goed idee volgens mij.

Heb een aantal uit Zutphen gemaild dus hoop snel een reactie.

Heb de visitekaartjes en folder op goeie formaat gezet zodat als het afgedrukt word geen witte rand komt (hopelijk). 

Voor de rest heb ik me stage verslag beetje bijgewerkt & logboek.

Omdat de folder groot bestand is kan ik niet via mail sturen.

Hier het bestand http://www.mijnbestand.nl/Bestand-FHLGRI4UORCB.pdf

http://www.mijnbestand.nl/Bestand-RSGQQOXV7AH7.pdf

Zou je de folder willen nakijken en vertellen wat er aan verandert moet??

Groetjes Eva

(de link doet het niet meer)

17-2-2011

Ik heb de tekst verandert staat inderdaad beter, ik heb de beschrijving bij de foto gedaan.

En ook de onderste foto bekeken, als je de handen zeg maar afsnijd gaat het niet mooi er uit zien.

Dus graag een nieuwe foto.

Groetjes Eva

From:
De Beeldhouwwinkel Zutphen

Sent: Wednesday, February 16, 2011 4:35 PM

To:
efus.nahumury@live.nl

Subject: teks taanpassing

Hoi Eva,

Ik heb de tekst nog even goed nagekeken op taalfouten e.d. en dat veranderd.

Als je die wil aanpassen, gaarne.

Ik heb bewust de tekst in alinea’s verdeeld, de ruimte gebruiken.

Verder is Herma niet helemaal happy met de onderste foto (Kwame), de handen zijn niet mooi genoeg.

Dus ik heb haar opdracht gegeven op zoek te gaan naar een andere foto in haar bestand thuis.

Die krijg je dan ook tzt gemaild, als het je te lang duurt, ff aan de bel trekken.

Je kunt ook kijken of je de handen uit de foto kunt snijden, maar ik weet niet of dat de foto te goede komt.

Misschien bij bovenste foto beschrijving:

Titel:                     “Stonehugger”

Materiaal:           Caramelkleurige albast.

Binnenkant moet ik ook nog even goed nakijken.

Mail je daar later over.

Groetjes, Carin

18-2-2011

Hoi Hoi,

Zou ik nog een andere foto kunnen krijgen voor de voorkant van de flyer ? en kan de achterkant nog bekeken worden? 

Groetjes Eva

18-2-2011

De voorkant ziet er nu zo uit.

https://www.yousendit.com/dl?phi_action=app/orchestrateDownload&rurl=https%253A%252F%252Fwww.yousendit.com%252Ftransfer.php%253Faction%253Dbatch_download%2526batch_id%253DMzZFT0NYTkFWRCt4dnc9PQ

Groetjes Eva

1-3-2011

Vorige week had ik vakantie en ben ik bezig geweest met mijn website.

Heb van alles geprobeert verschillende progamma’s maar ik hou het maar op met Antenna heel erg makkelijk en zo gepiept,althans dat hoop ik!!

Gister avond ben ik verder geweest met deze layout (zie hierboven) .

Hoi iedereen hoe gaat het daar?

Even de planning voor vandaag en de hele week.

Vandaag:

-logboek bijwerken.

-website verder werken.

-kijken welke opdrachten ik moet maken voor intake.

1 Van deze dagen naar de stad om uit te zoeken hoe veel het kost, via internet is het niet echt duidelijk, per papier verschillend.

Ik heb mijn opdrachten gekregen van de scholen waar ik me aangemeld heb, dat is een hoop werk, dus ik wou ermee aan de slag.

Groetjes Eva

Omdat ik de layout nog niet grondig heb uitgelegd zal ik dat nu wel doen.

Ik zet het met plaatjes neer en zet er een tekst eronder zodat je een beeld kan krijgen.

Ik open eerst een nieuwe file, de formaat op het begin was heel groot en uiteindelijk heb ik het 1115 breedte en 815 lengte.


Ik heb een achtergrond gemaakt met photoshop omdat ik niet wist hoe het bij Illustrator moest, oja vergeten tevertellen de layout heb ik bewust op Illustrator gemaakt omdat de kwaliteit van de layout mooier word. Hoe groot je het ook maakt het blijft mooi,de sterkte blijft goed. Ik heb eerst een kleur genomen en daarna met een ronde brush over de kleur gebruikt de kleur was bordo rood.

Eerst zet je het op kleur.


Toen had ik het plaatje rood gemaakt. Zie hier boven.

Hierna heb ik met de brush een witte gloed gemaakt.
Tadaaa, background af.

Nu echt aan de slag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: